ورود کالاهای قاچاق از مبادی قانونی/ روزانه حداقل 500 دستگاه خودرو کالای قاچاق از مرز وارد کشور می‌شود

ورود کالاهای قاچاق از مبادی قانونی/ روزانه حداقل 500 دستگاه خودرو کالای قاچاق از مرز وارد کشور می‌شود

 

رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه روزانه حداقل 500 دستگاه خودرو کالای قاچاق از مرز وارد کشور می شود، گفت: اصلاً نمی گوییم توزیع جنس قاچاق در اصناف صورت نمی گیرد، اما معتقد هستیم این موضوع در بخش های دیگر اتفاق می افتد که خارج از اصناف است و باید با آن مبارزه شود.

 

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، علی فاضلی رئیس اتاق اصناف ایران در یک نشست خبری در پاسخ به سوال فارس مبنی بر اینکه وقتی که شما معتقد هستید اصناف نقش چندانی در بحث قاچاق ندارند و نقش آنها در توزیع کالای قاچاق حتی کمتر از 5 درصد است پس کالاهای قاچاق وارد شده به کشور چگونه توزیع می‌شود، گفت: ما اصلاً نمی‌گوییم توزیع جنس قاچاق در اصناف صورت نمی‌گیرد، اما معتقد هستیم این توزیع در بخش‌های دیگر اتفاق می‌افتد که خارج از اصناف است و باید با آن مبارزه شود.

وی با بیان اینکه داروهای غیرمجاز از طریق شبکه فضای مجازی توزیع می‌شود اظهارداشت: بسیاری از کالاهای قاچاق در روبروی مغازه‌ها توزیع می‌شود و سئوال من اینجاست که آیا مسئولان امر این مسائل را نمی‌بینند؟!

وی با اشاره به عرضه کالاهای قاچاق توسط دستفروش‌ها و دوره‌گردها اظهار داشت: از نظر اخلاقی و قانونی باید با این افراد برخورد شود.

رئیس اتاق اصناف ایران با اشاره به اینکه 750 هزار بنگاه بدون پروانه در شبکه وجود دارد، گفت: براساس بند (ب) ماده 101 برنامه توسعه برنامه پنجم حتماً باید با این موضوع برخورد شود.

وی اظهارداشت: ما یک سری عارضه در کشور داریم، اما نمی‌توانیم با آنها برخورد کنیم.

فاضلی با بیان اینکه در مباحث قاچاق بیشتر کالاهای حجیم که باید از طریق کانتینر وارد کشور شود، صورت می‌گیرد، گفت: سئوال ما این است که چه کسی این کالاها را به کشور وارد می‌کند و چطور به کشور وارد می‌شود؟!

وی بیان داشت: معلوم است این کالاها از مبادی قانونی وارد کشور می‌شود.

وی با بیان اینکه ما نباید جنگ را وارد خانه کنیم، اظهارداشت: متاسفانه در مباحث اقتصادی جنگ را وارد بازار کرده‌ایم و این موضوع زیبنده ما نیست.

رئیس اتاق اصناف ایران با تاکید بر اینکه من هیچگاه ادعا نکرده‌ام، اصناف از موضوع قاچاق منزه هستند، گفت: کار مبارزه با قاچاق کالا بسیار سخت است و دشمن برای این حوزه دندان طمع تیز کرده، زیرا وقتی از برخورد فیزیکی با ما ناامید شد، وارد مقوله اقتصادی شده است و وظیفه ما است تا با آنها مبارزه کنیم.

رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه بحث مبارزه با قاچاق کالا به اصناف واگذار شده است، گفت: قاچاق پدیده شوم در اقتصاد کشور است و کسی آن را انکار نمی‌کند، اما متأسفانه در چند سال اخیر آن طور که لازم بوده به صورت جدی با این پدیده برخورد نشده است.

وی با اشاره به پیام نوروزی مقام معظم رهبری در مباحث اقتصادی اظهار داشت: علی‌رغم اینکه 7 ماه از سال گذشته، اما کمتر شاهد برخورد عملی و علمی با مفاسد اقتصادی بوده‌ایم و اگرچه دولت و دستگاه‌های مربوطه گام‌هایی را در این راستا برداشته‌اند، اما نمود خیلی چشم‌گیری مشاهده نشده است.

فاضلی با بیان اینکه بحث مبارزه با قاچاق کالا را به سطح عرضه تعمیم داده‌اند، گفت: ما نمی‌گوییم در سایر جاها اقدامی صورت نگرفته، اما در سطح عرضه هم این کار به خوبی صورت نگرفت.

وی با بیان اینکه وضعیت بازار شکننده است و رکود اقتصاد را شاهد هستیم، گفت: در خیلی از کالاها از جمله کالاهای ساختمانی این رکود مشاهده می‌شود.

رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه خیلی از کالاهایی که از جاهای مختلف به کشور وارد می‌شود، دارای برگ سبز نیست، اظهار داشت: به عنوان مثال کالاهایی که از طریق کوله‌بری، مرزنشینی و یا مناطق آزاد به کشور وارد می‌شود، در سطح بازار عرضه می‌شوند، اما هیچ کدام از اینها دارای برگ سبز نیست.

فاضلی با بیان اینکه به این موضوع کمتر توجه شده است، گفت: مرجع تشخیص در این مورد چه کسی است؟

وی بیان داشت: وقتی برای مبارزه با قاچاق کالا از بازار و سطح عرضه اقدام شد، در نتیجه بازار به این اقدام واکنش نشان داد و کالاها در زیرزمین‌ها و انبارها پنهان شد و در نتیجه افزایش قیمت مصنوعی را در چند روز گذشته شاهد بودیم.

رئیس اتاق اصناف ایران با تأکید بر اینکه البته با تمهیدات انجام شده بازار هم‌اکنون به بازار رسیده است، گفت: ما معتقدیم اگر قرار است با قاچاق کالا در سطح عرضه مبارزه شود، این کار باید به دست اتحادیه‌های صنفی و ساختار اتاق‌های اصناف که در رأس آنها بازرسی اتاق‌های اصناف قرار دارد انجام شود.

فاضلی با بیان اینکه برخورد قهرآمیز جواب نمی‌دهد، اظهار داشت: این موضوع که نباید مبارزه با قاچاق کالا در سطح عرضه باشد، به دولت منتقل شد و در آخرین جلسه‌ای که بنده با معاون اول رئیس جمهور داشتم، این مباحث مطرح شد و در نتیجه این موضوع که اتاق‌های اصناف متولی ساماندهی و سازماندهی و جلوگیری عرضه کالای قاچاق در سطح بازار باشند، مورد تصویب قرار گرفت.

وی گفت: براساس قانون نظام صنفی هر نوع کنترل و نظارت بر بازار در سطح عرضه برعهده بازرسی اتاق‌های اصناف است و این موضوع نص صریح قانون است.

رئیس اتاق اصناف ایران تأکید داشت: البته نص صریح قانون نظام صنفی تأکید دارد، هیچ بنگاه دارای پروانه کسب حق خرید، فروش و ارائه خدمات کالای قاچاق را ندارد.

فاضلی خطاب به بازرسان اتاق اصناف اظهار داشت: شما کاشف نیستید، بلکه اگر در واحد صنفی کالای قاچاقی کشف شد، شما مؤظف به تشکیل پرونده و اعلام گزارش آن هستید.

وی افزود: بازرسی اتاق اصناف مؤظف به تشخیص کالای قاچاق است و در صورتی که کالای قاچاقی گزارش شد، بازرسان به واحد مربوطه مراجعه می‌کنند و در صورت عدم وجود برگ سبز، تشخیص قاچاق کالا برعهده بازرسی اتاق اصناف است.

رئیس اتاق اصناف ایران گفت: بنابراین اگر بازرسی تشخیص داد که کالای مکشوفه قاچاق است، حق برخورد ندارد، بلکه موضوع را به سازمان تعزیرات حکومتی اعلام می‌کند و اقدامات مربوطه در این زمینه انجام می‌شود.

فاضلی افزود: متأسفانه اصلاحیه سال 92 اتاق اصناف را از کاشف بودن جدا کرد و ما براساس ابلاغیه شهریورماه سال 92 از کاشف بودن حذف شدیم.

وی تصریح کرد: البته اصلاحیه‌ای هم‌اکنون آماده شده و این اصلاحیه به مجلس ارائه شده است، تا اتاق اصناف باز هم به عنوان کاشف تلقی شود.

رئیس اتاق اصناف ایران بیان داشت: ساختار بازرسی و نظارت در کشور به واسطه کمبود منابع مالی با مشکل مواجه است، بنابراین نباید انتظار خاصی از آن داشت.

فاضلی گفت: این در حالی است که نهادهای هم‌ارز دارای سرفصل‌های بودجه معین در ساختار پولی و مالی کشور هستند.

وی افزود: البته مسئولان مربوطه قول داده‌اند، تا تمهیدات لازم را برای تأمین بودجه بازرسی اصناف در نظر بگیرند.

وی با تأکید بر اینکه بازار محل فروش اجناس قاچاق نیست، اظهار داشت: اگرچه در تعدادی از مغازه‌ها کالای قاچاق به فروش می‌رسد اما در مجموع تعداد مغازه‌های عرضه‌کننده این کالاها بسیار کم است.

رئیس اتاق اصناف ایران با بیان اینکه ورود تعزیرات به بازار برای مبارزه با قاچاق کالا جو نا‌آرامی را به وجود می‌آورد، بیان داشت: بازرسان باید از اصناف باشند و تخلفات را به تعزیرات حکومتی اعلام کنند. 

فاضلی با اشاره به اینکه  بازرسین اصناف به همراه گشت مشترک سازمان تعزیرات کار مبارزه با قاچاق کالا را در سطح عرضه به عهده دارند، گفت: مشکل قاچاق کالا از مبادی ورودی کشور است و نباید این مشکل را در سطح عرضه دید. 

وی بیان داشت: روزانه حداقل 500 دستگاه خودرو کالای قاچاق از مرز وارد کشور می‌شود که بخشی از کالاهایی که توسط این خودروها وارد می‌شود مصرف‌کننده خود را دارد و حتی اگر در مغازه‌ها به فروش نرسد، متقاضی از محل دیگری آن را تأمین می‌کند. 

رئیس اتاق اصناف ایران بیان داشت: اصناف بیشترین ضربه را از ورود کالاهای قاچاق در کشور می‌بیینند بطوریکه 650 هزار واحد کوچک و متوسط تولیدی در کشور از موضوع قاچاق متاثر شده‌اند. 

وی گفت: سنخیتی بین جرائم و جرم وجود ندارد که در این مورد در حال اصلاح قانون نظام صنفی هستیم.

 

منبع: سایت رسمی خبرگزاری فارس

 

کد خبر: 125